Η επιτυχία κάθε έργου της AAG οφείλεται στην αγάπη μας για την γαστρονομία και στην πολυετή εμπειρία της ομάδας μας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεώργιος Δαμιανάκης, Executive Chef

Ο Δαμιανάκης Γεώργιος γεννήθηκε στο Ζαρό Ηρακλείου Κρήτης. Από την παιδική του ηλικία η μαγειρική τέχνη κέρδισε το ενδιαφέρον και την αγάπη του. Σπούδασε στο Ο.Τ.Ε.Κ. Κρήτης και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού.

Είναι Πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για προγράμματα κατάρτισης του ΛΑΕΚ με Αριθμός Μητρώου Εκπαιδευτή: 26500, έχει εγγραφεί στο μητρώο Εκπαιδευτικής (Α.Π.Σ. 72/30-4-2016) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με αριθνό μητρώου 1692-1514, Πιστοποιημένος the International Group of Artists Nr. GD0050  Romania 08/04/2014 και  Πιστοποιημένος the International in the Golden Book of the Artists Nr. 0423  Date 08/04/2014.       

Έχει πραγματοποίηση ως Εκπαιδευτικός: Στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, στο Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου Κρήτης και στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, με σεμινάρια, Κρύας Κουζίνας, Καλλιτεχνικές δημιουργίες σε Φρούτα & Λαχανικά, Carving, Καναπεδάκια και Μπρουσκέτες, Finger Food, Αλμυρές Τούρτες & Ποτήρια,  Στήσιμο Μπουφέ, Νεκρή Ζύμη, Πατέ, Σαλάτες και Σως.

Στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος, στο Πολιτιστικό Σύλλογο  Άγιο Σύλλα,  στο Πολιτιστικό Σύλλογο  Μάλεμε Χανίων και  στο Πολιτιστικό Σύλλογο  Παλαιόχωρα Χανίων με σεμινάρια,  Κρύας Κουζίνας, Carving, Καλλιτεχνικές δημιουργίες σε Φρούτα & Λαχανικά, Finger Food, Αλμυρές Τούρτες, Νεκρή Ζύμη, Χειροποίητα Ζυμαρικά και τρόπους ψησίματος, Σαλάτες  και Παρουσίαση Κρητικής Κουζίνας.

Σε Δήμους και Κ.Α.Π.Η.: Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μοιρών, Δήμου Αστερουσίων, Δήμου Ρούβα , Δήμου Ζαρού με σεμινάρια, Καλλιτεχνικές δημιουργίες σε Φρούτα & Λαχανικά, Ζαχαροπλαστικής, Χειροποίητα Ζυμαρικά και τρόπους ψησίματος και Παρουσίαση Κρητικής Κουζίνας.

Σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία: Στο Νηπιαγωγείο της Γέργερης και Ζαρού, στο Δημοτικό του Ζαρού, Γυμνάσιο Ζαρού,  στη Παιδική Άνοιξη Juniors & Babies στης Μοίρες με σεμινάρια, Παρουσίαση Κρητικής Κουζίνας, Ζαχαροπλαστικής και δημιουργίες από Ζύμη.

Παρουσίασε την Κρητική Κουζίνα και τα Προϊόντα σε διαφορά μερί της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού, στο Straubing της Γερμανία,The clock of European flavors stopped, Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Σιάτιστα και Συμμετείχε ως επικεφαλής του Τομέα της Γαστρονομίας στα Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, Αθήνα, Λάρισα, Αμαλιάδος, Πάτρας και Χανίων.  

Είναι τηλεοπτικός chef και συγγραφέας των βιβλίων: 1) Αυτοάνοσα Νοσήματα και Διατροφή  2) Γεύσεις Ζαρού   3) και 5 περιοδικά σε διεθνούς διαγωνισμούς με θέμα τη Γαστρονομία.  

Εργάζεται επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδας και του Εξωτερικού καθώς οι διακρίσεις του σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς τον έχουν καταξιώσει στο χώρο του. 

Επί σειρά ετών Πρόεδρος του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου της Κριτικής Γαστρονομίας, και της Μινωικής Ακαδημίας, μέλος της Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, στο Σωματείο Μαγείρων Ν. Ηρακλείου.    

Ειδικεύεται στην σημασία της Υγιεινής Διατροφή και τα οφέλη της, επίσης ασχολείται με την Μινωική κουζίνα.